KLÍMASZERELÉS CSEPEL, DUNAHARASZTI, SZIGETHALOM

Klímaszerelés során az általam biztosított klímákat szakszerűen kiépítem és telepítem 3 fm-ig*: 80.000.- Ft-ért.  Az általam telepített klímákra a gyártó által vállalt garanciát biztosítom. Pl: a Gree klímák esetében ez 5 év garanciát jelent, egyes típusoknál 10 év.
Hozott klímák esetében is vállalom a klíma telepítését 3 fm-ig* az összes szerelékkel: 110.000.- Ft (egy fal átfúrását tartalmazza)

Minden további folyóméter kiépítés: 10.000.- Ft/fm
További falak átfúrása: 8.000.- Ft/lyuk

(* 3 méter szerelési csőtávolságig értendő a klíma szerelés, ami a kültéri és a beltéri egység között távolság. Ez a 3 méteres távolság  az esetek 80%-ában elegendő. A szerelés  kompletten, konzollal, minőségi alapanyagokkal és a munkadíjjal együtt értendő!)
Pest megyében nincs kiszállási díj!

Az itt feltüntetett árak Bruttó árak!

Ügyfélszolgálat / Információ: +36 70 907 0178

 

Gree inverteres Split klímaberendezések beszerelése

Midea inverteres Split légkondícionálók telepítése

Vállalási területeink: Budapest, Csepel, Szigethalom, Dunaharaszti, Szigetszentmiklós, Ráckeve, Tököl, Dunavarsány, Taksony, Bugyi, Érd

A KLÍMASZERELÉS ÁRA TARTALMAZZA:
– A klíma beltéri egység felszerelését, bekötését
– A kültéri egység felszerelését, bekötését maximum 4 méter magasságig ( 4 méteres magasság felett egyeztetés szükséges)
– Kültéri egység tartókonzolt
– Rezgéscsillapó gumibakkal rögzített kültéri egységet
– Hűtőkör nyomáspróbát, vákuumozást,
– Hőszigeteléssel ellátott rézcső pár kiépítését dekorcsatornában (a gyártók által meghatározott minimum) 3 fm-ig
– Kondenzvíz elvezetésének kialakítását csatornában,
– A klíma telepítés során a tápellátás kiépítését

A KLÍMASZERELÉS ÁRA NEM TARTALMAZZA
– A tető kialakításától függően szükséges tetőkonzolt +20.000 – 32.000.- Ft
– Hűtőkör kiépítését dekorcsatornában 3 folyóméteren felül 8.900 Ft / fm
– Hűtőkör kiépítését falhoronyban (vésés) 12.500 Ft/m
– Kondenzvíz elvezetését külön igény szerint 2.900 Ft /fm
– Elektromos tápellátás kiépítését egyedi nyomvonalon 2.900 Ft /fm

Tippek a légkondi hatékony, gazdaságos és egészséges használatának beállításához

Ha van klímaberendezés a lakásában, akkor azt is tudja, hogy a ki-bekapcsoláson túl még elég sok állítási lehetőséggel rendelkezik. Kezdve az olyan beállításokkal, mint a ventilátor sebessége, az automatika és az időzítő. Apró odafigyelésekkel és az írás végére éréskor már sokkal hatékonyabban és egészségesebben hűtheti a lakását, mint eddig, mindezt alacsonyabb villanyszámla kíséretében. Szánjon pár percet arra, hogy megismerje a légkondicionáló egység beállításaiban rejlő lehetőségeket!

Ellenőrizze a klímaventilátor beállításait

Sok egység három ventilátorállást ajánl fel: alacsony, közepes és magas. A High (magas) általában a leghatékonyabb hűtésre, amikor odakint normál, száraz, meleg időjárás van. Ha azonban nagyon párás az idő, jobb alacsonyan tartani a ventilátort. Ez hűt a leghatékonyabban, mert lassan és egyenletesen keringeti a párás levegőt a légkondicionálón keresztül. Ebben az esetben tud a leghatékonyabb lenni a levegő párátlanítása.

Használja az automatikus, energiatakarékos vagy intelligens ventilátor funkciót!

A légkondicionáló egységek beállításának hagyományos módja a hőmérséklet és a ventilátor beállításának manuális beállítása. A modernebb berendezések azonban már intelligensek, és egy gombnyomásra képesek magukat hatékonynak beállítani, persze ez kedvezőbb energiafelhasználást is eredményez. Keresse az „auto” vagy „ eco” feliratú gombokat, és kísérletezzen ezekkel a beállításokkal, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a légkondicionáló továbbra is megfelel-e az Ön igényeinek.

Rendszeresen tisztítsa a klímaszűrőt!

Itt fontos leszögezni, hogy a légkondicionáló tisztítás és a szűrő tisztítása két külön dolog. Az elsőt mi végezzük, a másodikat Ön is könnyűszerrel meg tudja tenni, és meg is kell tennie. Ugyanis, ha az egység szűrője poros vagy piszkos, az egység nem működik olyan hatékonyan, mint kellene, ami azt jelenti, hogy ugyanannyit kell költenie kisebb hatékonyságra. Amellett, hogy gyengébb lesz a hűtés, a szennyezett szűrő extra kopást is eredményezhet, a légkondicionáló élettartamát rövidíti.

A szűrő szennyezettségének megállapítása legegyszerűbben szemrevételezéssel oldható meg. Alapszabály, hogy a nyári szezon kezdete előtt ellenőrizze a szűrőt, rendszeres használat esetén pedig havonta legalább egyszer. Ha a légszűrőjét szennyeződés, állatszőr és egyéb részecskék tömték el, a légkondicionáló nem fog megfelelően működni, és többet fog működni. Az újrafelhasználható légszűrőt ki kell venni, át kell mosni, majd miután megszáradt, vissza kell helyezni a beltéri egységbe.

A szűrő rendszeres tisztítása tényleg nagyon fontos, mivel a beltéri levegő minősége akár komoly problémát is jelenthet a benne lakók számára, ha ezt elhanyagoljuk. Na de mik is lehetnek ezek a veszélyes beltéri szennyezőanyagok?

Mi az az optimális hőmérséklet, ami Önnek és a villanyszámlájának is kedvez?

Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma azt javasolja, hogy a légkondicionálást 78 Fahrenheitre, azaz 25-26 Celsius-fokra állítsa, akkor, amikor otthon van, illetve értelemszerűen magasabbra, ha távol van otthonától. Ha ez a hőmérséklet túl magas az Ön kényelméhez, az egyes helyiségek hűtését kiegészítheti mennyezeti ventilátorokkal. A ventilátorok 4 Celsius-fokkal hűvösebbé tehetik a testet, és viszonylag kevés áramot fogyasztanak. Persze lejjebb is állíthatja a hőmérsékletet, csak akkor több lesz a villanyszámlája.

Mekkora teljesítményű légkondicionálóra van szükségem?

„Jó, igen, idén már szükség van légkondira, mert olyan elviselhetetlenül meleg lesz a nyár a globális felmelegedés miatt, hogy nincs más lehetőség a regenerálódásra, ilyen melegben már megvalósíthatatlan lenne a pihentető alvás egy klíma nélkül. Még a csapból is az folyik, hogy egyre fülledtebb nyári estékre kell számítani, és hiába nyitok ki minden ablakot, hiába pörög két ventilátor, amik csak zabálják az áramot, már nem tud kellően lehűlni a nyaraló, a lakás vagy a ház, de még egy szoba sem. Aztán másnap kezdődik minden elölről. Szóval minek szenvedjek, ha nem muszáj?

Lakástulajdonosként simán előfordulhat, hogy légkondicionáló vásárlásra adja a fejét, de a döntés meghozatala után rögtön meg is torpanhat a kiválasztás folyamatától. Egészen pontosan itt arra gondolunk, hogy nem ismeri a klímaberendezések otthonához való méretezésének folyamatát. Mégis a legtöbb ember erre nem is gondol.

Azt gondolják, hogy az adott helyiség négyzetmétere alapján meghatározható, hogy milyen teljesítményű klímára van szüksége. Aztán jön a tovább gondolás, vagy egy rutinosabb emberrel folytatott beszélgetés. Ilyenkor már a szükséges légkondicionáló berendezés méretének kiszámítása megerőltető matematikai egyenletnek tűnhet, és azon töprenghet, hol is kezdje.

Klímaszerelés szobába

A szoba mérete ugyan fontos, de nem az egyetlen tényező, amit a megfelelő teljesítményű légkondicionáló kiválasztásánál figyelembe kell venni. Jelentős befolyásoló tényező még az épület szigetelése, az épület elhelyezkedése, illetve a tájolása. Aztán van még egy nagyon fontos szempont, ami egyre aktuálisabb a választás során. Ha Ön télen gázzal fűt, esetleg távfűtéses lakása van, akkor érdemes olyan klímát választania, ami mind hűtésben, mind fűtésben is valóban helyt tud állni.

Ugyanis ha valamilyen okból kifolyólag nincs gázszolgáltatás, akkor tud villannyal fűteni. Ráadásul gazdaságosan. Pláne, ha az áramszolgáltatójánál igénybe tud venni H-tarifás szolgáltatást a klíma üzemeltetésére, de erről máshol írunk részletesen. A lényeg, hogy érdemes hűtő-fűtő klímát választani az előbb említett ok miatt. A megfelelő méret kiválasztása elengedhetetlen a teljesítmény maximalizálásához és az üzemeltetési költségek minimalizálásához. Akkor most vegyük górcső alá a kiválasztás szempontjait.

Tehát a szoba mérete továbbra is fontos szempont, de minden otthon más és más, és számos egyéb tényező is befolyásolja a légkondicionáló kapacitásigényét. Szánjon egy kis időt a helyiség felmérésére az alábbiak szerint, és kitalálja, milyen méretű légkondicionálóra van szüksége!

A szoba méretének figyelembevételekor fontos, hogy milyen hosszúak és milyen szélesek a falak, illetve mekkora a belmagasság. Míg az alapterület fontos, a teljes térfogat is fontos – a magas mennyezettel rendelkező helyiségek hűtéséhez több energia szükséges.

A klimatizálandó szoba mennyezete és a falak szigeteltek? Mi van a szoba alatt és fölött? A mennyezet szigetelése az egyik legfontosabb tényező otthona hőhatékonyságában. Nyilván, ha Ön egy társasház saroklakásában lakik, vagy a földszinten, netán lapostető alatt, akkor Önnek egy átlagosnál nagyobb teljesítményű klímaberendezésre van szüksége.

További fontos szempont, hogy milyen állapotúak a nyílászárók, avagy mennyire szigetelnek?

Nagyon fontos figyelembe venni azt is, hogy hol helyezkedik el az otthona. Mennyire veszik körül házak, illetve fák? Mennyire szélvédett. Ha szabadon álló a ház, akkor nagyobb teljesítményű klímára van szüksége, mint amekkorára egy ugyanakkora térfogatú körbe védett házban lenne.
Még azt is számításba kell venni, hogy milyen tájolású a szoba? Milyen irányba néz a szoba? Egy nagy déli vagy nyugati fekvésű ablak nyáron sok meleget enged be, míg az árnyékolt, északi fekvésű oldal hűvösebb lesz.

Talán észrevette, de végig szobát emlegettünk, pedig simán elképzelhető, hogy Önnek nem csak egy szobát kellene hűtenie. Ezt is át kell gondolnia, hogy az otthonából mely-, illetve mekkora terület legyen klimatizálva.
Még az is előfordulhat, hogy Önnek nem csak egy klímaberendezésre van szüksége annak érdekében, hogy gazdaságosan és egyenletesen tudja lehűteni az otthonát.

Klímaberendezés méretezése

A méretezést még az is befolyásolja, hogy a helyiség adottságai hova engedik elhelyezni a beltéri egységet. Sokan tévesen azt gondolják, hogy közvetlenül a nyílászáró fölött lenne a legjobb helye, pedig nem így van. Az épület szerkezete ezt a megoldást az esetek 95 százalékában nem teszi lehetővé, mivel a nyílászáró fölött áthidaló van, amire nyilván nem helyezhető el a légkondicionáló, és a belmagasság sem kedvez ennek a megoldásnak.

Az elhelyezés mellett arra is gondoljunk, hogy mely irányba célszerű úgy áramoltatni a klíma által lehűtött, illetve télen ugyebár fűtött levegőt, hogy az más helyiségbe is hasznosulhasson. Bár a klímák hiába vannak fixen felszerelve a falra, különböző terelők segítségével lehet szabályozni a kiáramló levegő irányát, illetve még annak függőleges szögét is.

Győződjön meg arról, hogy otthona elektromos rendszere megfelel az egység energiaszükségletének! Amennyiben nem, úgy érdemes már eleve a H-tarifás rendszerrel bővíteni a rendelkezésre álló energiaforrást.

Ne helyezzen lámpát vagy televíziót a légkondicionáló termosztátja közelébe. A termosztát érzékeli a hőt ezekből a készülékekből, ami miatt a légkondicionáló a szükségesnél tovább üzemelhet. Állítsa a légkondicionáló termosztátját annyira magas hőmérsékletre, amit még gond nélkül el tud viselni nyáron.

Minél kisebb a különbség a beltéri és a külső hőmérséklet között, annál alacsonyabb lesz a teljes hűtési számlája. Ne állítsa a termosztátot a normálnál hidegebbre, amikor bekapcsolja a légkondicionálót, mivel nem hűti le gyorsabban otthonát, és túlzott hűtést, valamint szükségtelen költségeket eredményezhet.

A megfelelő méretezés nagyon fontos a hatékony légkondicionáláshoz. Ha a szükségesnél nagyobb kapacitású szobai klímaberendezést vásárol, akkor a forró nyári hónapokban nem fogja kényelmesebben érezni magát. Valójában egy olyan szobai klímaberendezés, amely túl nagy a területhez képest, kevésbé hatékonyan fog működni, mint egy kisebb, megfelelő méretű egység.

Ennek az az oka, hogy a túlméretezett egység lehűti a helyiség(eke)t a termosztát alapértékére, mielőtt a megfelelő párátlanítás megtörténne, így a terület nyirkos és kényelmetlen lesz. A hosszabb ideig működő kis egység hatékonyabban és hatékonyabban működik párátlanításnál, mint egy nagy egységnél, amely túl gyakran kapcsol be és ki.

Ha túl alacsony teljesítményű klímát választ, akkor előfordulhat, hogy az egységnek gyakrabban kell maximális teljesítményen működnie. Ilyenkor a készülék túlságosan kiszárítja a levegőt, jobban amortizálódik a rendszer, és ne utolsó sorban az energiafelhasználás emelkedik.

Fűtés klímával. Mekkora klímát szereltessek, hogy befűtsem a lakást?

Az alábbiakban megmutatjuk, hogy mik az általánosan elfogadott méretezési irányvonalak. Egy 2,5 kW-os teljesítményértékű klíma hűtés esetén maximum 30 m2-es helyiségbe való (ez nagyjából 80 légköbmétert jelent). Fűtés esetén ez a teljesítmény általában egy 20 m2-es szobába elegendő (nagyjából 65 légköbméter).

Egy 3,5 kW-os teljesítménnyel rendelkező klímával nagyjából 40 m2-t hűthetünk le (körülbelül 110 légköbméter), és 25-30 m2-t fűthetünk be (70-80 légköbméter).
Egy 5,3 kW-os klímával pedig nagyjából 50m2-es területet hűthetünk le, és 40 m2-t (nagyjából 145 légköbméter) fűthetünk be (110 légköbméter).

De ezek a számok nem azt jelentik, hogy például egy 5,2 kW-os klíma felszerelésével meg van oldva egy 40 m2-es lakás fűtése és fűtése. Ne feledkezzünk meg a falakról, amik jelentősen útját állják a hűtött-felmelegített levegőnek, tehát ezt is alaposan át kell gondolni. Ilyen esetben hosszútávon sokkal jobb olyan megoldásban gondolkodni, amikor is két klíma kerül felszerelésre oly módon, hogy azok egymás hatákonyságát támogassák.

Mi a klímaszerelés menete, mire kell figyelni?

Itt arra kell gondolni, hogy a felhelyezést úgy kell megtervezni, hogy lehetőleg az egész lakásban tudjon áramolni a hűtött-, vagy éppen felmelegített levegő. Mivel klímavásárás során nem átmeneti megoldást keresünk, hanem hosszútávra tervezünk, nagyon fontos szempontok ezek.

Az már megint egy másik kérdés, hogy a split klímánk kültéri egységének elhelyezésére milyen lehetőségek jöhetnek szóba, mi engedélyköteles, és mi az, ami kivitelezhető úgy, hogy az erkélyünkre kilépve ne kapjunk arcüreggyulladást a kültéri egységből kiáramló hideg légörvénytől.

Mint láthatja, elég sok szempontra kell figyelni, de nekünk ez a hivatásunk, így szakszerű segítségére tudunk lenni, amennyiben felveszi velünk a kapcsolatot.